IC2 Teletekstbrowser

HOME


Laatste versie

De IC2 Teletekstbrowser is de snelste manier om toegang te krijgen tot de belangrijkste berichten, zoals nieuws, verkeer en weer. De informatie is afkomstig van de NOS Teletekstdienst.

De IC2 Teletekstbrowser is gratis te gebruiken. De link voor de download van de teletekstbrowser en updates staat onderaan deze pagina.
De laatste versie is 2.11 van 11-04-2022. Versie 2.10 werkte per 11-4-2022 niet meer. IC2 verstrekt deze software "as is" zonder garantie of aansprakelijkheid
.
*In sommige gevallen meldt de Telekstbrowser dat er een nieuwe versie 2.11 is en meldt dan toch U heeft al de laatste versie, toch downloaden. Antwoordt in dat geval Ja.

Boek Wereldreizen

De IC2 teletekstbrowser is gratis en we vragen ook niet om een donatie. Wilt u toch wat doen? Ik ben de auteur van het boek Wereldreizen You... sit en andere (eigen)aardigheden in 57 landen. Dertig hoofdstukken (met kleurenfoto's) met humoristische en soms absurde gebeurtenissen in 57 landen. Het boek is prettig te lezen en kost nu 9,95. Alle informatie, de auteursblog, een voorbeeldstukje om te lezen en de bestelmogelijkheden vindt u op hier. Deel de link of informatie over het boek op sociale media. Of koop het boek!
Werking


Om naar een bepaalde pagina te gaan:

Om naar een subpagina te gaan:
Om een afgebeelde pagina te verversen:
Om een pagina te bewaren: Om de laatste versie op te halen:

Druk op de Upload toets. Op het scherm wordt vermeld als er een nieuwere versie beschikbaar is. De installatie wordt direct gestart, het installatieprogramma sluit de nu geopende browser zelf af. In Windows 8 moet u de uitvoering toestaan (Keuze Meer opties). Onze installatieprogramma's hebben een gecertificeerde ondertekening (IC2 Innovative Computer Comsultancy)


Gepland voor toekomstige versies:


Download de IC2 Teletekstbrowser


Zowel voor het eerste gebruik als voor updates kunt u bijgaande downloadknop gebruiken. Zorg dat de Teletekstbrowser is afgesloten voordat u een nieuwe installeert. 


De Teletekstbrowser werkt op systemen met minimaal .Net 4. 

De eerste versie kende een klassieke versie voor PC's waarop  geen .Net was geinstalleerd. Dat komt nu feitelijk niet meer voor. Daarom wordt  nu nog alleen de .Net versie onderhouden. Deze is geschreven in xSharp (www.xsharp.info). De vorige "klassieke" versie kan gewoon gebruikt blijven worden. 


Norton anti-virus gebruikers: Afhankelijk van instellingen kan Norton de Teletekstbrowser als "niet vertrouwd" aanmerken op grond van het feit dat het programma (nog) niet in de Norton database is opgenomen. U kunt een onterechte melding door Norton melden via https://submit.symantec.com/false_positive/ Andere antivirusprogramma's melden geen problemen.

Wat kan IC2 voor u doen?

Versies
 

0.99 14-2-2013

1.00 26-2-2013

Veel snellere opstart (controle op proxyserver vertraagde de opstart)
Sneltoetsen A-Z kunnen worden toegekend. Hiervoor hoeft alleen op de gewenste pagina de toets te worden ingedrukt (niet in Classic versie)

1.01 28-2-2013

Opslaan pagina's levert nu veel kleinere .gif bestanden op

1.02 9-3-2013

Probleem opgelost dat op sommige PC's pagina's uit de cache werden gehaald, zodat een oude pagina werd getoond

2.00 13-12-2014


De bron van de teletekst waarvan de browser gebruik maakt is per 19-11-2014 veranderd. Hierdoor waren pagina's in de vorige versie niet meer zichtbaar. De nieuwe versie maakt gebruik van HTML waardoor deze versie ook de mogelijkheid weer heeft om in de browser te klikken in een pagina om daar naar toe te gaan. Tevens is er een automatische controle op een nieuwe versie toegevoegd en kunt u direct vanuit de browser updaten.

2.10 20-5-2017

Probleem opgelost dat sommige tekens met accenten niet goed werden weergegeven. We hebben ook gekeken naar pagina's met blokjes, zoals de weerkaart van Nederland (pagina 702). Deze blokjes maken echter gebruik van een speciaal lettertype op de NOS site dat niet door derden gebruikt kan worden. De blokjes zijn te vervangen maar de weergave wijkt dan te ver af van het origineel. We hebben daarom ook in deze versie besloten de blokjes er uit te houden.  Een soort blokje wordt in deze versie weggehaald en dat voorkomt dat een tekst Zie (paginanummer) buiten beeld valt.

 

2.11 11-4-2022

Probleem opgelost dat de paginainhoud leeg bleef omdat een ander veiligheidsprotocol vereist was. Deze versie is geschreven in X# (https://www.xsharp.eu/).