IC2
Apps, Software & Websites
Foto's zijn van onze website: https://www.365xduurzaam.nl/ en 365xduurzaam App

« Terug

Kurhula Wildlife Lodge

Parsons Nature Reserve, plot no. 25, in de buurt van Hoedspruit

Gesloten en verhuisd naar:
Boek veilig bij Booking.com!

Dit zijn 4 kamers, geschakeld per 2; de beide gebouwen liggen schuin achter elkaar met een hoogteverschil. Mooi en vooral praktisch ingericht met goede bedden, maar vrij klein. Er is een koelkastje aanwezig. De mooie badkamer heeft 2 wasbakken. 2 kamers delen een balkon. Het nadeel wat wij ondervonden is dat we sigarettenrook van de buurvrouw af en toe in onze richting roken. De kamers en het restaurant kijken uit op de Olifantsrivier. Er zijn zitjes bij de rivier. Er is geen hek omheen, dus alle wild kan langslopen! Wij zagen beide dagen een olifant door de tuin lopen (en nog veel meer) en hoorden 's nachts leeuwen.

Het ontbijt en diner zijn goed, maar niet overdadig of luxe. Voor- en nagerecht is wat bijzonderder, hoofgerecht is simpel aardappel-groente-vlees (of supermarkt vleesvervanger) en wellicht te weinig voor een grote eter. De service is goed maar niet van het soort dat personeel naar je toe komt rennen als ze denken dat je iets nodig heeft. Bij Nederlandse eigenaren en management is dat gebruikelijker. Geen buffet. Excursies kunnen worden geboekt.

Er is een kleine 'infinity pool' maar deze is in september voor de meeste zwemmers waarschijnlijk te koud.

De rit vanaf de ingang van het natuurgebied tot de 'lot' waarop deze lodge ligt duurt zo'n 3 kwartier en is delen zo goed als ongeschikt voor niet 'high clearance' voertuigen. Het kan wel maar het leek ons niet verstandig. Qua prijs denk je aan een relatief laag geprijsde luxe lodge, die we elders wel hebben bezocht. Maar daar was het verblijf groter, niet geschakeld, de maaltijden uitgebreider en verfijnder en waren safari's inbegrepen. Zo vergeleken vonden wij deze lodge eigenlijk zo'n 50% te duur. We raden het niet af, want het gebied is echt bijzonder en er is niet echt veel op aan te merken maar je moet er met de juiste verwachting naar toe gaan.

 


Hotels kun je veilig boeken via Booking.com, Reservations.com of Airbnb

Contact
Voor vragen of opmerkingenWat is 1 + 5 :