IC2
Apps, Software & Websites
Foto's zijn van onze website: https://www.365xduurzaam.nl/ en 365xduurzaam App

« Terug

Chalet Vosges

Luvigny
Lotharingen
Vogezen

Boek via Airbnb

Om een vrijstaand huisje te vinden met redelijk veel natuur eromheen valt meestal nog niet mee. Dit chalet ligt buiten Luvigny langs de D184 - maar die weg is net iets meer dan een auto breed en er komt vrijwel geen verkeer langs. De weg, althans het geasfalteerde deel hiervan, eindigt op een open heuvelachtig terrein met gras en verspreide bomen van ongeveer 1 ha, waarin vijf (vakantie)huizen staan. Je ziet bos en beboste heuvels rond om je. De overige huizen staan 50-100 m van het huis af, en we hebben nauwelijks gemerkt dat er bewoners waren.

We begonnen te informeren naar een eventuele bron van geluid, de kolonie Notre Dame Dutroux lukt die er niet ver vanaf ligt, hierover lazen we enkele recensies. Daniëlle antwoordde zeer snel: eigenlijk verblijven er alleen groepen in juli en augustus. Het resultaat voor ons was er uitzonderlijk rustig verblijf, waar het op veel momenten totaal stil is. Ook van de 500 m verder gelegen D392 zul je niet veel horen, het is niet bepaald de drukste weg van Frankrijk.

Daniëlle ontving ons zeer hartelijk en er stonden enkele attenties voor ons klaar. Zij reist vanuit haar woonplaats Nancy naar het huis om de gasten te ontvangen.

Het chalet zelf is gezellig ingericht, hier en daar wat museum-achtig. Er zijn fijne ligstoelen voor de grote tuin, er is een zitbank, een klein tv beetje, een eethoek, en je kunt overdekt buiten zitten. Er is een slaapkamer met een dus (in Frankrijk vrij gebruikelijk) tamelijk klein tweepersoonsbed en een terras deur direct naar buiten. Daarnaast is er een tweede kleinere slaapkamer. Op de halfhoge bovenverdieping liggen twee goede matrassen op de overloop, en twee matrassen in een afgescheiden laag kamertje, dat ook heel gezellig aandoet. Er staat een opslagruimte met nog twee bedden, maar die ruimte heeft geen ramen. Douche en toilet staan in een ruimte, waarbij de douchecabine wel heel klein is. In de keuken staan onder andere een grote koelkast met vriesruimte, een magnetron en een klein oventje.

Het bos direct aan de weg is deels privé bezit, maar er zijn ook publieke paden; deze gaan behoorlijk omhoog, maar geven dan wel een mooi uitzicht. We konden zelfs fietsen gebruiken. Wij sluiten ons dan ook aan bij de vele positieve recensies. Met uitzondering van de maanden juli en augustus is dit mogelijk een van de rustigste plekken die je kunt huren.


 

Hotels kun je veilig boeken via Booking.com, Reservations.com of Airbnb

Contact
Voor vragen of opmerkingenWat is 4 + 5 :